De beste weg naar ecologisch
bouwen en verbouwen.

bekijk onze projecten

Wij zijn BEN voorloper!

Wij zijn BEN voorloper!

Auteur: ecobouwer/maandag 27 januari 2014/Categorieën: actueel nieuws, concept

Bijna-energieneutraal BEN bouwen is een belangrijke mijlpaal in de beleidslijn energiezuinig bouwen. De BEN-principes worden vanaf 2021 standaard voor nieuwbouwwoningen. Dat betekent dat alle nieuwbouwprojecten aan een zeer hoge energieprestatie (E30) moeten voldoen. Tegelijk moet de beperkte hoeveelheid energie die de bewoners nodig hebben, ter plaatse of uit nabijgelegen groene bronnen opgewekt worden.

De verschuiving naar bijna-energieneutraliteit vergt een belangrijke transitie voor kandidaat-bouwers en verbouwers en de volledige bouwsector:

  • deze visie moet het vertrekpunt vormen voor het ontwerp-bouwplan, de principes in een latere fase integreren is geen optie
  • iedereen moet inzien dat energiezuinig bouwen en -verbouwen niet duurder is, omdat ook de besparingen op de energiefactuur in rekening gebracht moet worden
  • nieuwe producten moeten ingang vinden (ventilatiesystemen, superisolerende beglazing, warmtepompen, zonneboilers, ...)
  • vaklui moeten nieuwe technieken aanleren (luchtdicht bouwen, installeren en onderhouden van performante ventilatiesystemen?...)

Wij doen alvast mee!

Lees meer op de website van energiesparen.be

 

Aantal keer bekeken (4220)/Reacties (0)

Volg ons ook op facebook en twitter en blijf op de hoogte van alle nieuws.

   

Geïnteresseerd?

neem vrijblijvend contact met ons op

contacteer ons

 

Blijf op de hoogte

volg ons op facebook en twitter

   

 

Lees meer over

 onze bouwbegeleiding

 ons concept

 onze projecten

Ja, ik ben geïnteresseerd om ecologisch te bouwen en wil graag weten wat jullie ons kunnen bieden op vlak van bouwbegeleiding. Mijn aanvraag is volledig vrijblijvend.