De beste weg naar ecologisch
bouwen en verbouwen.

bekijk onze projecten

Wetgeving voor energiezuinig wonen in 2014

Wetgeving voor energiezuinig wonen in 2014

Auteur: ecobouwer/woensdag 22 januari 2014/Categorieën: actueel nieuws

Vlamingen bouwden afgelopen jaren steeds energiezuiniger. Dat bewijst niet alleen dat we heel bewust kiezen voor een zuinige woning, maar ook dat het haalbaar is om zuiniger te bouwen. Een nieuwe woning bouw je voor het leven. Hoe minder energie deze nodig heeft, hoe groter de besparing op uw energiefactuur. De investering om uw woning vanaf de start zuiniger te maken, verdient zichzelf ruimschoots terug.

De wetgeving

Op 1 januari 2010 werden de EPB-normen een eerste keer strenger. Op 1 januari 2012 werden de normen voor een tweede keer bijgesteld en op 1 januari 2014 werden deze normen opnieuw aangepast. Bouwaanvragen die werden aangevraagd vanaf 1 januari 2014 moeten een minimum hoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen opwekken. Tegen 2021 zullen alle nieuwe gebouwen in Vlaanderen bijna-energieneutraal gebouwd moeten worden.

Voor woningen is er duidelijke evolutie de afgelopen jaren wat betreft de E-peil normen.
 

Aanvraag bouwvergunning

Max E-peil

2006-2009E100
2010-2011
E80
2012-2013
E70
2014 - ... (bepaling later)
E60

 
Tijdens het bouwproces moeten er ook een aantal stappen gevolgd worden. Er zijn verplichtingen als bouwheer of opdrachtgever van het bouwproject, voor de architect en voor de verslaggever. Je leest er meer over op de website van Vlaanderen.

Aanvullende premies voor een woning van E-peil 60 kan je zoeken op premiezoeker. Dit is afhankelijk van de gemeente waar je bouwt in Vlaanderen: Torhout, Brugge of Roeselare? Alle gemeenten kan je vinden op premiezoeker.

 
zoek uw subsidies
 

Contacteer ons voor meer informatie over bijna energieneutraal bouwen. Of maak vrijblijvend een afspraak.
 

contacteer ons
 
 

Aantal keer bekeken (3989)/Reacties (0)

Volg ons ook op facebook en twitter en blijf op de hoogte van alle nieuws.

   

Geïnteresseerd?

neem vrijblijvend contact met ons op

contacteer ons

 

Blijf op de hoogte

volg ons op facebook en twitter

   

 

Lees meer over

 onze bouwbegeleiding

 ons concept

 onze projecten

Ja, ik ben geïnteresseerd om ecologisch te bouwen en wil graag weten wat jullie ons kunnen bieden op vlak van bouwbegeleiding. Mijn aanvraag is volledig vrijblijvend.