De beste weg naar ecologisch
bouwen en verbouwen.

bekijk onze projecten

Isolatie & ventilatie

Isolatie & ventilatie

Auteur: ecobouwer/maandag 21 oktober 2013/Categorieën: groene energie

De eerste belangrijke stap is uw woning vakkundig en luchtdicht isoleren. Ecobouwer hecht veel belang aan de kwaliteit van materiaal, maar ook de plaatsing moet goed en zeer nauwkeurig gebeuren.  Een nauwkeurige uitvoering en een juiste plaatsing zijn noodzakelijk om ontoelaatbare luchtlekken, temperatuurschommelingen, condensatie en zogenaamde koudebruggen te vermijden.

Het isoleren van de buitenmuren en het dak, maar ook de vloerisolatie is van belang. Met een goed geïsoleerde woning kan u de helft besparen op verwarmingskosten.

Isoleren gaat natuurlijk gepaard met een goede ventilatie! Vaak wordt hier te weinig aandacht aan besteed en is toch van essentieel belang bij het (ver)bouwen. Ventileren kan op natuurlijke wijze gebeuren, op een mechanische wijze of door een combinatie van allebei. Ventilatie is in elk geval niet gebaseerd op open ramen en kieren wat eerder een energieverspilling is. Veel warmte ontsnapt door de ramen, daarom raadt Ecobouwer ook aan om te opteren voor hoogrendementsbeglazing.

Meer informatie nodig?
 

Contacteer uw ecobouwer

 


Aantal keer bekeken (1764)/Reacties (0)

Volg ons ook op facebook en twitter en blijf op de hoogte van alle nieuws.

   

Geïnteresseerd?

neem vrijblijvend contact met ons op

contacteer ons

 

Blijf op de hoogte

volg ons op facebook en twitter

   

 

Lees meer over

 onze bouwbegeleiding

 ons concept

 onze projecten

Ja, ik ben geïnteresseerd om ecologisch te bouwen en wil graag weten wat jullie ons kunnen bieden op vlak van bouwbegeleiding. Mijn aanvraag is volledig vrijblijvend.