De beste weg naar ecologisch
bouwen en verbouwen.

bekijk onze projecten

Basisregels bij lage energiewoningen

Basisregels bij lage energiewoningen

Auteur: ecobouwer/woensdag 18 december 2013/Categorieën: actueel nieuws

Als u een woning wenst te bouwen dat als lage energiewoning of Bijne EnergieNeutrale woning in aanmerking zou kunnen komen, dan volstaat het niet om uw woning enkel te voorzien van extra isolatie. Een aantal belangrijke aspecten spelen hierin een rol:

  • Een architect moet bij het ontwerp van uw woning rekening houden dat het compact is, luchtdicht en goed geïsoleerd gebouwd is.
  • Tevens moet de oriëntatie van uw woning goed georiënteerd zijn: naar de zon (of misschien niet), de plaatsen van de ramen moeten hier dan ook aan worden aangepast en moet ook de keuze van het glas en eventuele zonwering overeengestemd worden.
  • Uw architect speelt hierin dus een zeer belangrijke rol. Zij moeten ook de mogelijke bouwknopen op professionele manier oplossen en het volledige bouwconcept goed uitwerken. Ook de bouwpromotor of aannemer zijn een belangrijke keuze hierin omdat zij de werken zullen uitvoeren.

Een lage energiewoning waarvan de architectuur deskundig is ontworpen, maw volgens de regels van compact en energiezuinig bouwen, dan valt dit binnen de aanvaardbare kostprijs voor een nieuwe woning. Wenst u echter een alleenstaande woning met moderne architectuur bestaande uit verschillende volumes, ramen naar het noorden, delen die uitspringen, enz. dan wordt uw BEN-woning of lage energiewoning wel wat duurder. De keuzes die u hierin maakt, maken de kostprijs van uw woning.

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

contacteer ons

 

 

Aantal keer bekeken (4039)/Reacties (0)

Volg ons ook op facebook en twitter en blijf op de hoogte van alle nieuws.

   

Geïnteresseerd?

neem vrijblijvend contact met ons op

contacteer ons

 

Blijf op de hoogte

volg ons op facebook en twitter

   

 

Lees meer over

 onze bouwbegeleiding

 ons concept

 onze projecten

Ja, ik ben geïnteresseerd om ecologisch te bouwen en wil graag weten wat jullie ons kunnen bieden op vlak van bouwbegeleiding. Mijn aanvraag is volledig vrijblijvend.